Flora divendres, 19 de Novembre de 2010

Verdolaga (Portulaca oloracea L.)


Autor: editor

Herbes anuals d'1 a 3 dm. Glabres. Tronc ajagut, ramificat, carnós, trencadí­s, de fulles transovades-oblongues sentades o curtament peciolades, subcrasses, lluents, les inferiors oposades, les superiors alternes i sense estí­pules. Flors grogues, sentades, solitàries o aglomerades a les bifurcacions del tronc. El 95% del seu pes és aigua però conté mucí­lag.

Verdolaga
Verdolaga

Parts útils: tota.

Recomanada per


  • Inflamacions: planta emol·lient que té la virtut d'ablanir les parts inflamades.

Usos culinaris
Es pot menjar cuita com verdura o amanida.

Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es cull la planta fresca.

Localització
í‰s molt comú per horts i terres de conreu a tota la comarca.

Fam. Portulacàcies.

Verdolaga -
Verdolaga


Etiquetes: portulàcies inflamacions cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?