Flora
divendres, 19 de Novembre de 2010
Autor: editor
Usos culinaris
Es pot menjar cuita com verdura o amanida.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es cull la planta fresca.
Localització
í‰s molt comú per horts i terres de conreu a tota la comarca.
Fam. Portulacàcies.
Etiquetes: portulàcies inflamacions cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Verdolaga (Portulaca oloracea L.)
Autor: editor
Herbes anuals d'1 a 3 dm. Glabres. Tronc ajagut, ramificat, carnós, trencadís, de fulles transovades-oblongues sentades o curtament peciolades, subcrasses, lluents, les inferiors oposades, les superiors alternes i sense estípules. Flors grogues, sentades, solitàries o aglomerades a les bifurcacions del tronc. El 95% del seu pes és aigua però conté mucílag.
Verdolaga
Parts útils: tota.
Recomanada per
- Inflamacions: planta emol·lient que té la virtut d'ablanir les parts inflamades.
Usos culinaris
Es pot menjar cuita com verdura o amanida.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es cull la planta fresca.
Localització
í‰s molt comú per horts i terres de conreu a tota la comarca.
Fam. Portulacàcies.
Etiquetes: portulàcies inflamacions cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dimarts, 21 de Gener de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
Fira de la Carbassa de Calaf 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)