els bolets
Totes 0
940 | Rovelló d'obagadiumenge, 25 de Octubre de 2020Família: russulàcies. Surt a les pinedes, aclarides o joves, li agrada la llum. La millor forma de cuinar-lo és a la brasa. llegir + |
|
953 | Tècniques de conservació dels boletsdimecres, 9 de Octubre de 2013Els bolets, una vegada collits, tenen una durada curta, uns més que d'altres, però en general s'han de netejar i consumir el mateix dia o l'endemà,és quan és fresc que ens ofereix el millor del seu sabor, aroma i textura, i mentrestant cal tenir-los a la nevera. llegir + |
|
1495 | Sopes de fredolicsdimecres, 31 de Octubre de 2012Dues receptes senzilles llegir + |
|
969 | Receptes personals de boletsdimecres, 10 de Novembre de 2010La cuina dels bolets és molt àmplia donat que combinen en la majoria de plats. Només presentar algunes opcions personals en les que el bolet és predominant. llegir + |
|
937 | Bec de perdiudilluns, 25 de Octubre de 2010Família: gomfidiàcies. Espècie molt comuna i força abundant en la major part de les pinedes, no gaire apreciat llegir + |
|
938 | Fredolicdilluns, 25 de Octubre de 2010Família: tricolomatàcies. vora les pinedes fins a les primeres glaçades fortes. Molt apreciat llegir + |
|
939 | Rovelló de solelldilluns, 25 de Octubre de 2010Família: russulàcies. Juntament amb el rovelló d'obaga o pinetell, és el bolet més buscat als nostres boscos llegir + |
|
941 | Llenega blancadilluns, 25 de Octubre de 2010Família: higroforàcies. Sobretot als boscos de pi roig. S'utilitza per acompanyar plats amb carn, sobretot guisats i estofats llegir + |
|
942 | Llenega negradilluns, 25 de Octubre de 2010Família: higroforàcies. Segurament el bolet més buscat i apreciat a la Catalunya central. Ideal per fer estofats i guisats. llegir + |
|
943 | Camagrocdilluns, 25 de Octubre de 2010Família: cantarel·làcies. En boscos de pins, en llocs humits, de preferència calcícola. Fins a l'hivern. Molt apreciat i utilitzat en estofats, guisats, truites i també com a condiment llegir + |
|
944 | Rossinyoldilluns, 25 de Octubre de 2010Família: cantarel·làcies. Tant en boscos de planifolis com de coníferes, té preferència per terrenys àcids. El podem trobar fins als darrers dies de tardor. Molt utilitzat sobretot per a guisats. llegir + |
|
945 | Apagallumsdilluns, 25 de Octubre de 2010Família: agaricàcies. A Torà usualment no es collia, tot i que cada any hi ha més afició. Fins als primers freds de l'hivern. Es menja només el barret. llegir + |
|
946 | Carletdilluns, 25 de Octubre de 2010Família: higroforàcies. En alzinars fins el desembre. S'utilitza per fer estofats i barreges llegir + |
|
947 | Crualgadilluns, 25 de Octubre de 2010Família: russulàcies. En boscos de planifolis, rarament en pinedes, fins a la darreria de la tardor. Poc apreciat llegir + |
|
948 | Pebràsdilluns, 25 de Octubre de 2010Família: russulàcies. En boscos planifolis, sovint creix formant colònies. Hi ha qui el plega i qui no. Es menja a la brasa llegir + |
diumenge, 22 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)