els bolets

Totes 0


940 Rovelló d'obaga o pinetell (Lactarius deliciosus)

Rovelló d'obaga

diumenge, 25 de Octubre de 2020
Famí­lia: russulàcies. Surt a les pinedes, aclarides o joves, li agrada la llum. La millor forma de cuinar-lo és a la brasa.
llegir +
953 Conserva de bolets assecats

Tècniques de conservació dels bolets

dimecres, 9 de Octubre de 2013
Els bolets, una vegada collits, tenen una durada curta, uns més que d'altres, però en general s'han de netejar i consumir el mateix dia o l'endemà,és quan és fresc que ens ofereix el millor del seu sabor, aroma i textura, i mentrestant cal tenir-los a la nevera.
llegir +
1495 Crema de fredolics

Sopes de fredolics

dimecres, 31 de Octubre de 2012
Dues receptes senzilles
llegir +
969 Rovellons a la brasa

Receptes personals de bolets

dimecres, 10 de Novembre de 2010
La cuina dels bolets és molt àmplia donat que combinen en la majoria de plats. Només presentar algunes opcions personals en les que el bolet és predominant.
llegir +
937 Cama o bec de perdiu (Chroogomphus Rutilus)

Bec de perdiu

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: gomfidiàcies. Espècie molt comuna i força abundant en la major part de les pinedes, no gaire apreciat
llegir +
938 Fredolic (Tricholoma terreum)

Fredolic

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: tricolomatàcies. vora les pinedes fins a les primeres glaçades fortes. Molt apreciat
llegir +
939 Rovelló (Lactarius sanguifluus)

Rovelló de solell

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: russulàcies. Juntament amb el rovelló d'obaga o pinetell, és el bolet més buscat als nostres boscos
llegir +
941 Llenega blanca (Hygrophorus Glyocyclus)

Llenega blanca

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: higroforàcies. Sobretot als boscos de pi roig. S'utilitza per acompanyar plats amb carn, sobretot guisats i estofats
llegir +
942 Llenega negra (Hygrophorus Latitabundus Brite)

Llenega negra

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: higroforàcies. Segurament el bolet més buscat i apreciat a la Catalunya central. Ideal per fer estofats i guisats.
llegir +
943 Camagroc (Cantharellus Lutescens)

Camagroc

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: cantarel·làcies. En boscos de pins, en llocs humits, de preferència calcí­cola. Fins a l'hivern. Molt apreciat i utilitzat en estofats, guisats, truites i també com a condiment
llegir +
944 Rossinyol (Cantharellus Cibarius)

Rossinyol

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: cantarel·làcies. Tant en boscos de planifolis com de coní­feres, té preferència per terrenys àcids. El podem trobar fins als darrers dies de tardor. Molt utilitzat sobretot per a guisats.
llegir +
945 Apagallums (Macrolepiota Procera)

Apagallums

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: agaricàcies. A Torà usualment no es collia, tot i que cada any hi ha més afició. Fins als primers freds de l'hivern. Es menja només el barret.
llegir +
946 Carlet (Hygrophorus russula)

Carlet

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: higroforàcies. En alzinars fins el desembre. S'utilitza per fer estofats i barreges
llegir +
947 Crualga (Russula aurata)

Crualga

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: russulàcies. En boscos de planifolis, rarament en pinedes, fins a la darreria de la tardor. Poc apreciat
llegir +
948 Pebràs (Russula delica)

Pebràs

dilluns, 25 de Octubre de 2010
Famí­lia: russulàcies. En boscos planifolis, sovint creix formant colònies. Hi ha qui el plega i qui no. Es menja a la brasa
llegir +