Cicle l'impacte en el món rural dels macroprojectes energètics
Autor: ASAASA
L’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia (ASAASA) ha organitzat per a la pròxima setmana a Calaf el cicle “Món rural i transició energètica”, amb diverses activitats que mostraran l’impacte que tindrien per al món rural i la sobirania alimentària els macroprojectes eòlics i fotovoltaics que es volen implantar en moltes poblacions de l’Anoia i l’Alta Segarra.
El cicle arrenca dilluns 21, a les 18:30, amb la presentació a l’espai Carmen Arrojo Maroto de Calaf de l’exposició divulgativa “Defensem la terra, preservem l’Anoia” i una xerrada a càrrec de Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant, que parlarà de la necessitat de preservar el món rural per garantir l’alimentació de proximitat i com l’amenaça dels macroparcs energètics posa en risc la sobirania alimentària dels territoris.
Divendres 25, després de la projecció de la pel·lícula “Alcarràs” (21 h) al Casino de Calaf, es farà una xerrada-col·loqui sobre món rural i transició energètica amb la participació d’Enric Sibina García, president d’ASAASA, Josep Castelltort Panadés, biòleg i especialista en gestió mediambiental, i Montserrat Coberó Farrés, representant de la Xarxa per una Transició Energètica Justa.
El cicle acabarà el dissabte 26, amb la presentació del llibre “L’altre món rural, reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana”, per part de Rosa Cerarols, coordinadora de la publicació, i Badreix Tarragó, coautor i principal promotor de la comunitat energètica de Rupià. La presentació tindrà lloc a l’espai Carmen Arrojo Maroto, a les 11:30. Tot i els grans reptes a què s’enfronta el món rural, el llibre dona una visió esperançadora sobre el futur fugint dels estereotips i explicant diverses experiències positives que ara mateix ja estan en marxa per tot el territori català, com per exemple les comunitats energètiques.
Durant tota la setmana l’exposició “Defensem la terra, preservem l’Anoia” es podrà visitar al mateix espai Carmen Arrojo, de dilluns a divendres de 17 a 20 h, i dissabte al matí.
Amb aquest cicle d’activitats l’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia segueix treballant per informar dels riscos del model de parcs eòlics i fotovoltaics que volen imposar en aquest territori les grans empreses energètiques. Com alternativa es planteja la necessitat de apostar per un model energètic descentralitzat, basat en projectes més petits i sostenibles que generin energia renovable a prop d’on es consumeix.
Etiquetes: cicle impacte projectes energètics món rural alta segarra calaf
dimarts, 21 de Gener de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
Fira de la Carbassa de Calaf 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)