Mor Josep Maria Llobet de Nuix, activista cultural cerverí
Autor: X. Santesmasses
Va ser director del Centre Municipal de Cultura
L’informàtic i activista cultural de Cervera Josep Maria Llobet de Nuix va morir aquest dilluns als 61 anys després d’una llarga malaltia que el va mantenir apartat de la vida professional. Llobet va dedicar la seua vida professional a la informàtica amb l'empresa 1minut sl. En aquest àmbit, va destacar amb la creació del programa de control El Espía, un programa comercial de monitorització per a Windows que s'ha comercialitzat a països com Estats Units amb el nom de SALUS i també a Holanda y Portugal, com BigBrother is Watching you!.
Va tenir una notable presència en el món de la cultura cerverina. Durant sis anys, del 2005 al 2011, va ser director del Centre Municipal de Cultura de la capital de la Segarra, una etapa que es va caracteritzar per la projecció comarcal de la institució. D’aquest període destaquen la creació del premi literari 7lletres, dedicat a Manuel de Pedrolo (2005), la Història Natural de la Segarra (2006), i la Història Gràfica de la Segarra (2002), moment aquest últim en el qual era vicepresident de l’entitat.
Llobet va ser també impulsor el 2007 de la recuperació de la Processó del Puro de Cervera, perduda després de la Guerra Civil. També va contribuir a recuperar la revista mensual Segarra Actualitat i va ser fundador del Fòrum l’Espitllera.
Per herència, va ostentar fins al 2010 el títol nobiliari de baró de Perpinyà, atorgat el 1800 per Carles IV a favor de Francesc de Nuix i de Perpinyà, oriünd de Torà.
Font: segre.com + info (enllaç extern)
Etiquetes: cultura josep m. llobet cervera
dissabte, 21 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)