La recollida selectiva porta a porta a Torà es realitza amb cubells identificats
Autor: AjTora
El nou sistema de recollida porta a porta és el que assoleix millors índexs de recollida selectiva, ja que es monitoritza el servei
Des del diumenge 30 de juliol la recollida selectiva porta a porta a Torà es realitza mitjançant cubells identificats amb un xip. Segons fonts del Consell Comarcal de la Segarra, el sistema de recollida porta a porta amb identificació d’usuari és el que assoleix millors índexs de recollida selectiva, ja que es monitoritza el servei i, a la llarga, es pot premiar als veïns que més reciclen amb una bonificació de bon reciclatge que pot revertir de forma individual, depenent de com es fa a cada casa.
La utilització de cubells amb xip per a la recollida selectiva porta a porta es va implantar, com experiència pilot, a Sant Guim de Freixenet a l’estiu del 2016. Actualment la recollida selectiva només es du a terme a Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet i Torà, pobles que sumen més del 80% de la població de la comarca i que marquen quina és la taxa de residus de la comarca a partir de la bon o mal reciclatge que en fan.
El Consell Comarcal de la Segarra també projecta ampliar la recollida de residus porta a porta als 21 municipis de la comarca. La Segarra va ser, l’any 2002, una de les primeres comarques catalanes a implementar el sistema porta a porta i és actualment una de les que registra un millor índex de reciclatge de la província. Amb tot sembla que els resultats de recollida selectiva s’han estancat, tot i que encara es poden millorar molt.
Etiquetes: recollida selectiva cubells identificats torà
Compartit per viladetora.net
dijous, 21 de Novembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
Festa Major de Maldà 2024
Festa Major de Guissona 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)