Adéu a Ràdio Altiplà
Autor: editor
l’Ajuntament de Calonge de Segarra ha decidit tancar-la després de 16 anys d'emissions
El Ple de l’Ajuntament de Calonge de Segarra va aprovar, el passat 24 de setembre, el cessament de l’activitat radiofònica de l’emissora Ràdio Altiplà i el tancament dels seus estudis. L’emissora ja no emetia programes radiofònics propis i era l'ajuntament, titular de la llicència, qui sufragava les despeses pròpies de l’activitat radiofònica i de la seva gestió.
L’any 2009 la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca (MIVS) -formada per Calaf, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles, Els Prats de rei i Sant Pere Sallavinera- i l’entitat Gestora de Serveis de Comunicació van signar un conveni en el qual la MIVS aportaria subvencions a l’associació Gestora de Serveis de Comunicació destinades a cofinançar les despeses de funcionament ordinari de l’emissora Ràdio Altiplà. L’any 2012 l’entitat Gestora de Serveis de Comunicació va presentar la seva renúncia a la gestió de l’emissora. D’ençà, fonts de l'ajuntament de Calonge lamenten que la MIVS tampoc ha mostrat un interès explícit per donar continuïtat a l’activitat radiofònica de l’emissora Ràdio Altiplà.
Així, Calonge de Segarra argumenta que amb el pressupost i l’estructura municipal i de personal que disposa no pot assumir tots els costos econòmics de l’emissora de ràdio ni la seva gestió, que tampoc tindria sentit perquè ja no hi ha activitat radiofònica. L’espai que ocupaven els estudis de Ràdio Altiplà s’utilitzarà com a ampliació del local existent a Dusfort en el qual s’hi realitzen activitats i jornades.
16 anys de ràdio
El 1997, l'Ajuntament de Calonge de Segarra sol·licita a la Generalitat un llicència d'emissora municipal que proposa gestionar conjuntament amb els municipis de la Mancomunitat Intermunicipal Segarrenca. El 30 de gener de 1999 s'inaugura la programació regular de l'emissora, amb la primera edició del programa estrella, 'El mercat' (que va rebre el 2003 el Premi Rosalia Rovira), la presència de les autoritats de la zona i també la del llavors conductor del programa matinal de COM Ràdio, Josep Cuní. La programació de producció pròpia es concentrava durant el cap de setmana, mentre la resta de dies es feia radiofórmula musical amb connexions amb els butlletins de COM Ràdio, l'actual Xarxa de Comunicació Local. Però les dificultats econòmiques es van fer més evidents amb l'arribada de la crisi econòmica, i els col·laboradors de l'emissora exigien solucions i suports institucionals amb motiu del desè aniversari de Ràdio Altiplà, el 2009.
L'any 2012 es deixa d'emetre a través del 107.2 FM per passar a afer-ho només per internet com a mesura de pressió de l'entitat que la gestionava a la Mancomunitat, que encara no havia pagat els 6.000 euros de subvenció per al funcionament de la ràdio corresponent a l'any anterior. L'entitat sense ànim de lucre que havia gestionat la ràdio des dels inicis va desistir de continuar endavant, el que va suposar, a la pràctica, el final de Ràdio Altiplà. Fins el 2014 es va mantenir una mínima programació pròpia, que es va acabar seguint només per internet donat que l'emissor de FM es va avariar i no va ser preparat.
Etiquetes: mitjans comunicació ràdio altiplà calonge segarra
Compartit per viladetora.net
dissabte, 21 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)