La majoria de webs segarrenques poden desaparèixer de Google
Autor: Ramon Sunyer
El popular cercador penalitzarà les webs no adaptades a dispositius mòbils a partir del 21 d'abril
Google està avisant als responsables de webs que si no adapten les seves pàgines a versió mòbil, el que es coneix com a 'responsive', a partir del 21 d'abril patiran una 'penalització', segons anuncien al seu bloc. Aquesta penalització pot consistir en la 'desaparició' dels resultats de cerca de Google, especialment en les recerques de mòbil.
Cal tenir present que el cercador de Google és el més emprat en els països occidentals, ja sigui des de ordinadors o bé des de dispositius mòbils (62% i 92%, respectivament). Per tant, no aparèixer en els seus resultats és sinònim de no existir a Internet.
Analitzant les web, mitjançant la utilitat de Google es pot comprovar que la majoria no són de tipus 'responsive'. Destacar les impulsades pel Consell Comarcal i Turisme Segarra però també les d'ajuntaments com Guissona o totes les d'ajuntaments realitzades per la Diputació de Lleida (extensió ddl.net) com Ivorra, Massoteres, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Montornès de Segarra,Montoliu de Segarra, Els Plans de Sió, Les Oluges, Tarroja o Torrefeta i Florejacs. Tampoc la de l'ajuntament de Sant Guim de Freixenet.
Pel que respecta a entitats i associacions el panorama es encara més desolador, hi trobem webs com l'Aquelarre, Cervera es més, Turisme Cervera,
Festival de Pasqua,Espitllera, Llobregós info, Vall del Llobregós, Turisme Llobregós, Sant Dubte d'Ivorra o Pessebre Vivent de Sant Guim
L'alta i la baixa Segarra també punxen
De tots ela ajuntament de la zona altsegarrenca, l'únic que disposa de web responsive és Montmaneu. Sobta que ni l'Ajuntament de Calaf, renovada fa poc, o la de Turisme de l'Alta Anoia encara no ho siguin.
Remirant per la baixa Segarra només hem trobat les dels ajuntaments d'Argençola, renovada recentment, i la de Bellprat, però cap de les dependents del Consell Comarcal de la Conca ( ajuntaments de Santa Coloma de Queralt, Passanant i Belltall, Conesa o Forès) o entitats com Tribus de la Segarra o Associació Baixa Segarra.
Tombant per la Vall del Corb, a la zona d'Urgell, només hem trobat la de Turisme Urgell, però cap dels ajuntaments.
Les que estan adaptades a dispositius mòbils
Destacar les de la Paeria de Cervera, renovada fa poc, aquesta mateixa som Segarra, que ho va implementar fa dos anys, al igual que Torà on-line, l'ajuntament de Torà, o el d'Estaràs i entitats com la Marxa dels Castells, també renovada recentment, lo Carranquer, , Museu de Cervera i la del Gran Teatre de Cervera
Podem suposar que algunes de les analitzades estiguin fent esforços per adaptar-se a aquest nou format, cada vegada més emprat pels usuaris (a som Segarra suposen prop del 40% de visites), però moltes d'elles no s'han actualitzat de fa anys i aquesta mesura pot significar el seu abandonament definitiu.
S'observa un cas encara més greu, la web de turisme Ara Lleida tampoc està adaptada a dispositius mòbils. Segur que ens interessa Internet?
Etiquetes: seo google responsive
dimecres, 22 de Gener de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
Fira de la Carbassa de Calaf 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)