La Plataforma Aturem el Fracking intensifica les seves accions a les terres de Ponent
Autor: Jaume Moya
Davant la possible agressió al paisatge, la PAF se centra en divulgar els riscos del fracking i en reivindicar el paisatge dels secans
Davant els rumors que apunten que el Govern de la Generalitat podria replantejar les autoritzacions per centrar les prospeccions d’hidrocarburs a les terres dels secans de Lleida, la PAF ha decidit intensificar les seves xerrades informatives a les comarques de Ponent. Segons fonts no oficials, el Departament de Territori i Sostenibilitat podria decidir desestimar els projectes de fracking a les comarques humides de la Garrotxa, Ripollès, Osona o Berguedà, per la seva gran afectació sobre la riquesa del paisatge, i optar per centrar la recerca d’hidrocarburs als secans lleidatans.
Per fer front a aquesta amenaça, el sector lleidatà de la PAF ha optat per intensificar les seves xerrades als municipis afectats pel projecte Darwin, promogut per Montero Energy, i actualment aturat des del Govern català. En aquest sentit, s’han realitzat la darrera setmana xerrades informatives a les Piles de Gaià, Calaf, Castellfollit de Riubregós i Sedó (Torrefeta i Florejacs) i, els propers dies, se’n faran a Sant Guim de Freixenet (dijous 25 d’abril), Igualada (divendres 26) i a la Fuliola i a Tarroja de Segarra (dissabte 27), i el mateix dissabte tindrà lloc una trobada nacional de la Plataforma a Calaf.
Per altra banda, la PAF també ha iniciat, en col•laboració amb entitats locals com el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra o el Fòrum l’Espitllera, una campanya de reivindicació dels valors del paisatge dels secans, amb la distribució del document “Un paisatge per demà” que ha rebut ja l’adhesió d’una dotzena de col•lectius. El passat dimecres 10 d’abril, el document fou lliurat en mà per part de representants de la PAF al Parlament de Catalunya als Consellers Santi Vila, de Territori i Sostenibilitat, i Josep M. Pelegrí, d’Agricultura i Medi Natural.
A hores d’ara, cent vint ajuntaments de Catalunya s’han declarat lliures de fracking, a banda d’una dotzena de Consells comarcals, entre els què s’hi compten la Segarra, la Noguera, el Solsonès, el Pallars Sobirà i es confia que ben aviat s’hi sumaran l’Urgell i l’Anoia, entre d’altres.
Font: Plataforma Aturem el Fracking + info (enllaç extern)
Etiquetes: fractura hidràulica fracking PAF
dimarts, 21 de Gener de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
Fira de la Carbassa de Calaf 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)