La CUP critica que l'Ajuntament de Torà perdoni impostos al Bisbat
Autor: editor
La formació denuncia que l'equip de govern no ha cobrat la llicència de les obres realitzades a la rectoria de Cellers
L’equip de govern de l’Ajuntament de Torà va reconèixer en l’últim ple ordinari haver perdonat al Bisbat de Solsona el pagament de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO), conegut popularment com a 'llicència d’obres', corresponent a les obres de rehabilitació de la rectoria annexa al monestir de Sant Celdoni i Sant Ermenter de Cellers.
L’obra està inclosa en el Programa Romànic Obert, fruit de la col·laboració entre l’Obra Social 'la Caixa' i el Departament de Catalunya, i té l’objectiu d’accelerar la rehabilitació, millora i difusió de l’art romànic català.
Segons ha manifestat avui la CUP de Torà en un comunicat, 'malgrat la inclusió en aquest programa la pràctica totalitat de l’actuació no es duu a terme a l’església romànica sinó a la rectoria, una construcció annexa del segle XVIII, que s’està restaurant com a habitatge'.
La inversió declarada pel Programa Romànic Obert a Cellers és de 130.000 euros. La quota tributària de l'anomenada popularment 'llicència d'obres' vigent al municipi de Torà és del 2,8%. Aleshores, segons els càlculs de la CUP, això significa que en aquest cas l’ICIO pujaria, com a mínim, 3.640 euros. 'A aquesta quantitat caldria restar-hi la bonificació corresponent al tipus d’obres, que seria el que s’aplica a les masies i que és del 75%, de manera que l’import que hauria de pagar el Bisbat de Solsona seria de, com a mínim, 910 euros', exposa la CUP.
El mateix tracte fiscal per a tothom
Per això, aquesta formació considera 'incongruent' que l’equip de govern apel·li contínuament a la mala situació de les finances municipals 'per justificar l’augment de taxes i impostos als veïns i veïnes del municipi i, en canvi, perdoni aquests mateixos impostos al Bisbat, i més encara en un moment en què molts ajuntaments tracten d’acabar amb els privilegis fiscals de l’Església com ara l’exempció de l’IBI'.
La CUP de Torà entén que l’església com a institució ha de tenir el mateix tractament fiscal que la resta de persones físiques i jurídiques propietàries de béns immobles i considera injustificable que l’equip de govern de l’Ajuntament de Torà faci tractes de favor a aquesta institució saltant-se les ordenances fiscals aprovades pel propi Ple municipal.
Acords del darrer plenari
En el Ple realitzat el passat divendres 18 de gener es van aprovar els punts següents: els comptes municipals dels 2011; un conveni amb l'empresa 'Aspwifi, SL' per la implantació al municipi de la tecnologia de banda ampla per radiofreqüència WIFI 4G, per tal de facilitar a les masies de la zona de Llanera una millor recepció d’internet; la moció presentada d’urgència pel grup municipal CUP, en relació al procediment de contractació de les places laborals a l’Ajuntament per tal que que l’adjudicació dels llocs de treball segueixi el procediment de concurs (exceptuant aquells casos en que per llei s’estableixi altres tipus de convocatòries) i que el procediment per a cobrir-los sigui públic i transparent.
Sobre la situació del fracking, l’equip de govern va explicar que no sabia res des de l’aprovació de la moció que va comportar la presentació d’al·legacions per part de l’Ajuntament. L’Alcaldessa es va comprometre a demanar informació del tema a la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial.
També es va efectuar la presa de possessió del senyor Antoni Molins i Garriga del seu càrrec de regidor
Etiquetes: impostos bisbat solsona cellers
Compartit per viladetora.net
dissabte, 21 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)