Societat dilluns, 28 de Gener de 2013

L’oposició al fracking s’estén amb força per les terres de Ponent


Autor: Jaume Moya

Solsona i Bellpuig acullen dos multitudinaris actes informatius

Jaume Moya i David Garcia (membres de la PAF) en un moment de la xerrada al Casal la Fura de Solsona
Jaume Moya i David Garcia (membres de la PAF) en un moment de la xerrada al Casal la Fura de Solsona Foto: JM Santesnasses

Aquest passat cap de setmana, la Plataforma Aturem el Fracking ha celebrat un seguit de xerrades simultànies donant a conèixer l’amenaça que sobre el país planteja la fractura hidràulica. Dissabte 26, Bellpuig i Solsona van acollir dues conferències per part dels membres de la PAF en les quals es va informar de què era el fracking i quines les transformacions irreversibles que afectarien el medi natural, l’economia i la xarxa social dels territoris. Vora 150 persones van acudir a les dues convocatòries i es van interessar pels efectes d’aquests projectes, la identitat dels seus promotors i pel paper que els municipis i els consells comarcals poden jugar a l’hora d’aturar aquesta amenaça. Els propers caps de setmana les xerrades es reproduiran a Tàrrega, Tornabous, Guissona i Artesa de Segre, entre d’altres llocs de la geografia catalana.
Per altra banda, la llista dels municipis amb mocions aprovades d’oposició al fracking s’ha augmentat amb l’adhesió dels consistoris de Torrefeta i Florejacs, Pinós, Pinell de Solsonès, a banda d’altres que han anunciat la seva voluntat de sumar-s’hi i comunicar-ho al Departament d’Empresa i Ocupació, ens encarregat d’autoritzar o denegar les llicències. Des de la Plataforma es preveu una propera trobada de tots els alcaldes dels municipis afectats per algun permís d’exploració d’hidrocarburs a Catalunya per signar un manifest comú.




Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking PAF

Ho vols compartir?