Patrimoni històric i gastronomia de proximitat es fusionen a Guissona
Autor: Jaume Moya
Una cinquantena de persones assisteixen al tast de cervesa artesana i maridatge gastronòmic de l'ermita de Sant Pere dels Pastors
Diumenge 30 de setembre l’ermita de Sant Pere dels Pastors va acollir la primera de les activitats promogudes per Camins de Sikarra per difondre conjuntament el patrimoni cultural i la gastronomia de proximitat. La jornada va començar amb una introducció a la història i les tradicions vinculades a l’ermita romànica de Sant Pere dels Pastors, nucli de devoció popular de la plana de Guissona i que ara es vol recuperar com a centre d’activitats turístiques, lúdiques i culturals.
A continuació, l'enòleg Killian Vadnov i la nutricionista Dra. Gemma Barceló varen exposar la història i les propietats de la cervesa i varen dirigir el tast comentat. Els assistents varen gaudir de les cerveses artesanes de la Vella Caravana (de Menàrguens) i de Segarreta (de Santa Coloma de Queralt), maridant-les amb coca de recapte de Cal Peretó (de Sanaüja), formatge de Clua (d’Artesa de Segre) i torró de xocolata Vicens (d’Agramunt). Alhora, els infants van fer una excursió guiada de descoberta del paisatge i la natura fins la monumental alzina del Mestret.
Vista la bona acollida de la iniciativa, Camins de Sikarra organitzarà properament un tast i taller de vins i canapès de Nadal al castell de les Sitges i un maridatge d’olis d’oliva amb xocolata artesana a Torà.
+ info (enllaç extern)
Etiquetes: gastronomia artesania segarra
dijous, 21 de Novembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
Festa Major de Maldà 2024
Festa Major de Guissona 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)