Flora
dimecres, 9 de Març de 2011
Autor: editor
Usos culinaris
La borratja ha estat utilitzada com a verdura comestible des de l'antiquitat. Amb les fulles de borratja es prepara a Hesse la "Grüne SoíŸe", una salsa verda de la cuina alemanya. Les rels i les flors solen aromatitzar alguns vins europeus.
Recol·lecció
Floreix a la primavera. Les flors es recullen d'una a una. Si es recullen les fulles abans de florir.
Localització
Es troba als guarets, erms i als horts.
Fam. Borraginàcies.
Etiquetes: borraginàcies depurativa pell cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Borratja (Borrago officinalis)
Autor: editor
És una planta herbàcia anual que presenta una altura que oscil·la entre els 30-60 cm d'alt. Coberta de pèls erectes; fulles ovals, aspres al tacte. Té flors de color blau, viu, molt obertes, en forma d'estrella; del centre de la corol·la surten les antenes d'un color groc fosc.
Borratja florida
Parts í¹tils: La part més utilitzada de la borratja és l'oli essencial de les llavors. També s'utilitzen les flors, fulles i tiges.
Recomanada per
- Infusió depurativa: (recomanable en afeccions respiratòries i urinàries)Per preparar aquesta infusió necessitem 30g de fulles i flors de borratja per litre d'agua.Se tira l'aigua bullint sobre l'herba i es deixa 10 minutos.Antes de prendre es filtra per eliminar la pelusilla.
- Tisana contra la grip: Es necessiten 40 grams de flors de borratja, saüc i alfàbrega, 30 grams de romaní, hisop i sajolida i 10 fulls d'eucaliptus, centaures i lavanda.Se posen dues cullerades soperes rases per cada mig litre d'aigua. Es bull l'aigua, es troba l'herba barrejada i quan bull es retira del foc i es deixa reposar tapat durant 10 minuts. A continuació es edulcorat amb mel o també es poden afegir unes gotes de llimona.
- Cataplasmes per a la pell: Per a la preparació de cataplasmes per a la pell es necessiten 20 grams de fulles de borratja. Les fulles es piquen i es bullen durant 5 minuts. S'apliquen a temperatura alta, però que es pugui suportar, sobretot furóncols i abscessos amb ajuda d'unes gases.
Usos culinaris
La borratja ha estat utilitzada com a verdura comestible des de l'antiquitat. Amb les fulles de borratja es prepara a Hesse la "Grüne SoíŸe", una salsa verda de la cuina alemanya. Les rels i les flors solen aromatitzar alguns vins europeus.
Recol·lecció
Floreix a la primavera. Les flors es recullen d'una a una. Si es recullen les fulles abans de florir.
Localització
Es troba als guarets, erms i als horts.
Fam. Borraginàcies.
Etiquetes: borraginàcies depurativa pell cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
diumenge, 22 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)