Fonoll (Feniculum vulgare)
Autor: editor
Herba perenne de fulles fines i glauques que arriba a 2 metre d'alçada. Floreix a l'estiu i fa una umbela de flors grogues i fruits petits i aromàtics.
Aquesta planta té usos, gastronómics, medicinals i en perfumeria. Té un gust d'anís ja que també conté anetol. És una planta molt resistent a la secada i que es troba a molts llocs de la terra baixa.
Parts útils: sobretot la llavor i el fruit.
Recomanada per
Propietats estimulants, carminatives i estomacals: tota la planta i en major part la llavor conté un oli essencial ric en anetol. Es pren com a infusió del fruit.
Usos culinaris
Les llavors serveixen per a condimentar certs productes de pastisseria. Les fulles verdes i crues es fan servir com a ingredient de amanides.
Recol·lecció
Floreix de juny a agost i les llavors es recullen al setembre.
Localització
í‰s planta comú, es troba als marges, vores de camins i cunetes de carretera.
Fam. Umbel·líferes.
Etiquetes: umbel·líferes estomacals cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dijous, 2 de Gener de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
Visita teatralitzada 'On és la Iunia?' 2024
VII Festa del Bosc
Fira de la Carbassa de Calaf 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)