Fonoll (Feniculum vulgare)
Autor: editor
Herba perenne de fulles fines i glauques que arriba a 2 metre d'alçada. Floreix a l'estiu i fa una umbela de flors grogues i fruits petits i aromàtics.
Aquesta planta té usos, gastronómics, medicinals i en perfumeria. Té un gust d'anís ja que també conté anetol. És una planta molt resistent a la secada i que es troba a molts llocs de la terra baixa.

Parts útils: sobretot la llavor i el fruit.
Recomanada per
Propietats estimulants, carminatives i estomacals: tota la planta i en major part la llavor conté un oli essencial ric en anetol. Es pren com a infusió del fruit.
Usos culinaris
Les llavors serveixen per a condimentar certs productes de pastisseria. Les fulles verdes i crues es fan servir com a ingredient de amanides.
Recol·lecció
Floreix de juny a agost i les llavors es recullen al setembre.
Localització
í‰s planta comú, es troba als marges, vores de camins i cunetes de carretera.
Fam. Umbel·líferes.
Etiquetes: umbel·líferes estomacals cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dijous, 17 de Abril de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
100.000 euros per a la restauració del Colomar de Gospí
Festa Major d’Hivern de Cervera 2025
El Pessebre Vivent de Sant Guim s’adjudica el 14è Premi Sikarra
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
15è Festival de Pasqua de Cervera 2025
Àlbums destacats

Marxa dels Castells de la Segarra (405)

Les Peixeres (66)

Les Cabanes del tros (301)

Els colors de la Segarra: la primavera (583)

Terra de castells (222)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)