Flora
dijous, 3 de Abril de 2014
Autor: editor
![Farigola o timó]()
Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.
Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.
Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins
Fam. Labiades.
Etiquetes: labiades digestiva inapetència cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Farigola o Timó (Thymus vulgaris)
Autor: editor
Herba d'uns 40 centímetres d'alçada molt aromàtica, amb fulles molt petites i les flors son rosades o blanques i floreixen al març. Es recullen quan la planta esta molt florida. És molt abundant i és encara un clàssic a moltes cases.
Inapetència, Digestió

Farigola o timó
La farigola o timó té propietats medicinals, ja que en la seva composició química hi està inclòs el timol, un component que ajuda a combatre afeccions de les vies respiratòries i digestives. La seva acció antibacteriana, antisèptica, diürètica, antiespasmòdica i expectorant ja fa molts mil·lennis que està reconeguda.
Parts útils: fulles i flors.
Recomanada per
- Inapetència: Infusió, d'aigua calenta, de 10gr. de flors i fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa abans de menjar.
- Digestió: Infusió, d'aigua calenta, de 2gr. de fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa al acabar de menjar.
Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.
Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.
Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins
Fam. Labiades.
Etiquetes: labiades digestiva inapetència cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dilluns, 31 de Març de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major d’Hivern de Cervera 2025
100.000 euros per a la restauració del Colomar de Gospí
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
El Pessebre Vivent de Sant Guim s’adjudica el 14è Premi Sikarra
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
Àlbums destacats

Marxa dels Castells de la Segarra (405)

Les Peixeres (66)

Les Cabanes del tros (301)

Els colors de la Segarra: la primavera (583)

Terra de castells (222)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)