Flora
dijous, 3 de Abril de 2014
Autor: editor
Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.
Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.
Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins
Fam. Labiades.
Etiquetes: labiades digestiva inapetència cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Farigola o Timó (Thymus vulgaris)
Autor: editor
Herba d'uns 40 centímetres d'alçada molt aromàtica, amb fulles molt petites i les flors son rosades o blanques i floreixen al març. Es recullen quan la planta esta molt florida. És molt abundant i és encara un clàssic a moltes cases.
Inapetència, Digestió
Farigola o timó
La farigola o timó té propietats medicinals, ja que en la seva composició química hi està inclòs el timol, un component que ajuda a combatre afeccions de les vies respiratòries i digestives. La seva acció antibacteriana, antisèptica, diürètica, antiespasmòdica i expectorant ja fa molts mil·lennis que està reconeguda.
Parts útils: fulles i flors.
Recomanada per
- Inapetència: Infusió, d'aigua calenta, de 10gr. de flors i fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa abans de menjar.
- Digestió: Infusió, d'aigua calenta, de 2gr. de fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa al acabar de menjar.
Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.
Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.
Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins
Fam. Labiades.
Etiquetes: labiades digestiva inapetència cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dissabte, 21 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)