10è Mercat de les Espècies Virtual
Autor: argençola
El dissabte 13 de juny enguany serà en format virtual i estarà dedicat a les herbes de la ratafia
Enguany estem de festa. El Mercat de les Espècies d’Argençola fa 10 anys i ho volíem celebrar amb molta gresca i xerinola. Però estem confinats. Com podeu suposar, el Mercat de les Espècies, tal i com el coneixem, no serà possible fer-lo aquest any. Tot i així, no l’hem volgut anul·lar sinó que l’hem adaptat. El farem virtual en streaming per un canal de Youtube.
Així que farem un Mercat dedicat a les HERBES DE LA RATAFIA!
En aquests 10 anys, la Sortida de Reconeixement de Flora ens ha servit per passejar-nos per tot el terme d’Argençola (Carbasí, Contrast, Clariana i Albarells). Les diverses exposicions que ens han guiat pels carrer del poble ens han permès aprofundir en la mostassa, la farigola, el saüc, la menta, el safrà o el ginebró. Les jornades tècniques organitzades juntament amb l’Escola Agrària de Tàrrega han posat ciència. Els tastos de plantes i productes, el dinar o els maridatges han aportat les experiències. Els tallers i l’alquímia de les espècies han regalat el saber fer de les elaboracions. I hem destil·lat llorer, farigola, sàlvia, romaní, espígols o ginebró.
En aquesta desena edició no hi haurà una planta protagonista sinó tot un còctel amb les quals es fa un licor per brindar i tancar acords.
Programa
Matí
De les 10 del matí a les 13.30 h del migdia
Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. Ratafia. Paisatge i cultura. Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina.
Tarda
Les activitats de la tarda es podran veure a través de la web del Trill, de You Tube i de les xarxes socials de el Trill.
De les 4 a les 5 h de la tarda
Sortida de reconeixement de flora per collir les herbes de la ratafia a Argençola, a càrrec de Astrid van Ginkel, Marc Talavera, Els Corremarges, Airy Gras i Montserrat Enrich
De les 5 a les 6 h de la tarda
Taller d’elaboració casolana de Ratafia.
Els avis de Cal Rosó de Sta Maria del Camí i els Amics de la Ratafia de l’Anoia ens explicaran com fer la Ratafia i quines plantes fer servir.
De les 6 i fins les 7 h del vespre
L’alquímia de les espècies i la Ratafia.
Elaboracions i preparats amb un ingredient imprescindible, la ratafia. Us explicarem a fer galetes de ratafia, conill, trufes, i molts maridatges més.
De les 7 fins a les 8 h del vespre
Tast de ratafies, a càrrec dels membres de La Sobirana,
Com cal degustar una ratafia? Ens presentaran 3 ratafies i ens ajudaran a valorar-les tot fent un tast.
De les 8 i fins a les 8:30 h del vespre
Presentació de llibres relacionats amb la ratafia, licors i herbes, a càrrec de Lluis Marmí de la Tradillibreria.
A les 8:30 h
Concert
Les parades del Mercat.
Vídeo dels 10 anys del Mercat de les espècies.
Ho organitza El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola, amb el suport de l'Ajuntament d’Argençola i la Diputació de Barcelona.
Etiquetes: mercat espècies Argençola Anoia Catalonia
Compartit per argencola.cat
divendres, 27 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Visita teatralitzada 'On és la Iunia?' 2024
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)