Argençola viu el 5è Mercat de les Espècies
Autor: El Trill
El safrà va ser l'espècie protagonista
El passat dissabte 13 de juny, Argençola va tornar a acollir el Mercat de les Espècies que arribava a la seva 5na edició. Poc a poc el Mercat s’ha anat consolidant tant a nivell de públic com de paradistes. Creiem que es valora l'esforç que s'està fent des del El Trill, Associació cultural que l’organitza, per singularitzar i donar un caràcter propi al Mercat. Els objectius que el van fer néixer també s'han anat concretant al llarg d'aquestes cinc edicions: posar en valor les espècies mediterrànies i les herbes del nostre entorn, l'alimentació saludable, la gastronomia i els productes de proximitat.
Els visitants van poder visitar quasi una trentena de parades arribades d'arreu de Catalunya. Per donar a conèixer millor els seus productes, cada paradista va preparar una interacció per ajudar a fer més amena la visita.
Les activitats, que són l'altre element que singularitza el Mercat de les Espècies, van començar a partir de les 9 del matí amb la Jornada Tècnica que sota el títol 'Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors', fou seguida per una quarantena de persones fins a les 2 de la tarda.
El concurs de sals aromatitzades va tenir com a jurat en aquesta edició a Sònia Farran (sommelier i propietària del restaurant Kan Bakus d'Igualada), Manel Pla (sommelier i propietari de Sesoliveres i El Kubb d'Igualada), Joan Fontanella (propietari del restaurant Bitok d'Igualada), Teresa Puertolas (del blog Un jardí per menjar-se'l) i Fina (del blog Cuina cinc).
Els guanyadors del 5è concurs de sals aromatitzades van ser:
Categoria professional
Aromsal d'or per a Astrid van Ginkel de Fitomon
Aromsal de plata per a Andrés Grego Besa d'Espècies a Mà
Aromsal de bronze per a Àngels Curto Ros de Natural Subirats
Categoria amateur
Aromsal d'or per a Alice van den Bogaert de Mediona
Aromsal de plata per a Glòria Passada Casserres de Solsona
Aromsal de bronze per a Francesc Ferrer d'Argençola
La tarda del dissabte es va dedicar als tallers: la Gemma Clofent del blog La Cuina de Casa ens va descobrir les aplicacions del safrà a la pastisseria i ens va preparar un flam, una mousse i uns bombons que van poder tastar tots els assistents. L'Astrid Barqué de Vitam Pleni va impartir una amena xerrada sobre alimentació i esport, on a més ens va ensenyar com preparar unes barretes de cereals i uns batuts reconstituents. El darrer taller va anar a càrrec de l'Espai Gastronòmic Nyamnyam que va convidar als assistents a cuinar unes receptes sel.leccionades amb safrà i a degustar-les a continuació; tot el que va passar durant el taller va quedar recollit en un llibret que els participants es van poder endur com a record.
El Mercat es va tancar amb la música dels Gipsy Krokets Quartet.
El Trill i l'Ajuntament d'Argençola volen agrair a tothom la seva assistència.
Veure fotos del mercat
Etiquetes: mercat espècies safrà argençola
Compartit per argencola.cat
dissabte, 21 de Desembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
VII Festa del Bosc
Fira Birra Sant Ramon 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)