Acte

6è Mercat de les Espècies d'Argençola

dissabte, 11 de Juny de 2016 a les 08:00 a Argençola



cartell 6è Mercat de les Espècies d'Argençola

PROGRAMACIÓ
6è Mercat de les Espècies d’Argençola
Productes de la terra
Ginebró.

DISSABTE 11 DE JUNY 2016

DURANT TOT EL DISSABTE
Activitats: A partir de les 8 del matí i fins ben entrada la nit.
· Parades del Mercat: de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.
· Exposició “Del ginebró a la ginebra i l’antic oli de ginebró”.
· 1er Concurs de fotografia a Instagram amb #mercatespecies.
· Podreu comprar espècies per fer els vostres gintònics a la taula de l’organització.
· Espai de Teràpies Naturals: de les 10 del matí a les 8 del vespre.
· Mostra “Aromes i remeis”.
· PORTES OBERTES dels productors locals al llarg del dia.

PROGRAMA

De les 8 a ¾ de 10 del matí
Sortida de reconeixement de flora a Carbasí a càrrec d’Esteve Padullés
Lloc de trobada: directament a l’entrada de Carbasí.
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)
Preu: 5 euros

De ¾ de 9 a ¾ de 2 del migdia
Jornada Tècnica “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors”..
Lloc: Església de Sant Llorenç
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)

A les 10 del matí:
Inauguració de l’exposició “Del ginebró a la ginebra i l’antic oli de ginebró”

De les 11 a l’1 del migdia:
Recepció de sals del 6è CONCURS DE SALS AROMÀTIQUES.
Lloc: taula de l’organització

A les 11 del matí i a les 12 del migdia:
Tast d’espècies condimentaries d’Argençola, a càrrec de Marc Talavera Roma
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)

A les 12 del migdia:
VERMUT AL MIGDIA: Tast de vermut català a càrrec de Míriam Chivite
Lloc: Plaça Mariano Mestre

De la 1 a les 2 del migdia:
Valoració de les sals del 6è Concurs de sals aromàtiques

A la 1 del migdia:
Actuació del grup musical Els Ministrils del Raval de Terrassa.
Lloc: Plaça Mariano Mestre

Dinar:
“Les plantes de marge al plat”: menú silvestre amb condiments d’Argençola.
“MENÚ DEL MERCAT”
Menú elaborat per www.GastronomiaSalvatge.com
Xef: Montserrat Enrich
Lloc: Bar i Local social d’Argençola.
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)
Preu: 9 euros (beguda no inclosa) a pagar el mateix dia a la taula d’organització.

A ¾ de 4 de la tarda:
Proclamació del guanyador del 6è Concurs de sals aromàtiques
Lloc: Plaça Mariano Mestre

De les 4 i fins a les 7 de la tarda:
L’alquímia de les espècies.
· Farem Ginebra mitjançant una destil·lació alcohòlica clàssica
· Obtindrem Oli essencial dels fruits de ginebró (Juniperus communis) mitjançant un destil·lador de columna.
· Farem l’anomenat Oli de ginebró obtingut per pirogènesi a partir del càdec (Juniperus oxycedrus).
Lloc: davant la porta del Bar

De les 4 i fins a 2/4 de 6 de la tarda:
Taller “Cuina viva amb espècies” a càrrec de Sandra Galvé
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament
Inscripcions: taula de l’organització

De ¾ de 6 i fins a ¾ de 7 de la tarda:
Xerrada “Propietats de les espècies, les seves vitamines, minerals i principis actius” a càrrec d’Elisenda Carballido
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament

De ¾ de 7 i fins ¾ de 8 del vespre:
Taula rodona: “Les desconegudes i desaprofitades herbes dels marges. Tancar el cercle de la transmissió. De l’etnobotànica al consumidor”.
· Esteve Padullers, Montserrat Enrich, Santi Soto, Carme Bosch, Judith Ramírez
Moderadora: Ester Risco
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament

De ¾ de 8 i fins ¾ de 9 del vespre:
Un cop obtingut l’oli de càdec es realitza el “Taller d’elaboració de remeis d’ús tòpic en humana i veterinària amb oli de Càdec”. A càrrec de Judith Ramírez.
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripcions: taula de l’organització

A les 9 del vespre:
GINTÒNIC NOCTURN. TAST DE GINTÒNIC i taller de preparació de Gintònics Catalans amb espècies a càrrec de David Urgell
Sopar de Xai d’Argençola amb l’Asador Mòbil Argentí i coques vegetals del Forn de Jorba.
Lloc: plaça Mariano Mestre

A ¾ de 10 del vespre:
Entrega del premi al guanyador/ora del Concurs de fotografia a instagram amb #mercatespecies.
A càrrec dels membres del Jurat.
Premi: Estada a la Casa Rural La Rectoria de Clariana (capacitat per a 10 persones)
Lloc: plaça Mariano Mestre

A les 10 del vespre:
Teatre amb GASTRO-RIMES a càrrec de Lali Feliu i Miquel Ferret.
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Entrades: a la Taula d’organització durant tot el dia.
Preu: 5 euros

Us hi esperem!!

Organitza: El Trill Associació cultural del Terme d’Argençola i Ajuntament d’Argençola
Col·laboren: Diputació de Barcelona i el diari Ara.
Insertada per: Jaume Enrich

Email Web 616183365


Ho vols compartir?

  • bluesaky

dissabte, 22 de Febrer de 2025


Login

Actes de la setmana

fins dilluns, 31 de Març de 2025
Verdú
Ruta dels murals ceràmics de Verdu
fins dissabte, 29 de Març de 2025
Cervera
Visites guiades als monuments de Cervera
fins diumenge, 30 de Març de 2025
Vallferosa (Torà)
Visites guiades a la Torre de Vallferosa
fins diumenge, 30 de Març de 2025
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició 'A l’ombra dels lledoners'
fins divendres, 28 de Febrer de 2025
Guissona
Exposició d'aquarel·les
fins diumenge, 30 de Març de 2025
Cervera
Exposició col·lectiva 'Km0'
fins diumenge, 27 de Abril de 2025
Verdú
Visites guiades al nucli antic de Verdú
fins diumenge, 23 de Febrer de 2025
Torà
El Brut i la Bruta 2025
divendres, 21 de Febrer de 2025
Calaf
Presentació del llibre 'La força de les arrels' de Lluís Foix
dissabte, 22 de Febrer de 2025
Hostafrancs (Els plans de Sió)
Teatre 'On deixem el mort?'
dissabte, 22 de Febrer de 2025
Calaf
Concert de Northern Cellos
dissabte, 22 de Febrer de 2025
Maldà
Concert de Dan Peralbo
diumenge, 23 de Febrer de 2025
Cervera
Teatre infantil 'El conillet que volia pa de pessic'
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda