Economia dimecres, 26 de Març de 2014

Severn Trent Services vol acomiadar 21 treballadors a Sant Martí Sesgueioles


Autor: somsegarra

La multinacional presenta un expedient de regulació d'ocupació per fer fora un terç dels treballadors que té la planta de l'antiga Apliclor

Severn Trent Services vol acomiadar un terç de la seva plantilla
Severn Trent Services vol acomiadar un terç de la seva plantilla

La multinacional Severn Trent Services (STS), especialitzada en el subministrament de solucions per al tractament d'aigua potable i aigües residuals, preveu fer fora 21 treballadors de la seva seu a Espanya, ubicada a Sant Martí Sesgueioles. Segons fonts dels treballadors, l’empresa justifica la mesura –que suposa l’acomiadament d’un terç de la plantilla- pel context de crisi econòmica. Els mateixos treballadors asseguren que, davant la previsió de STS de què 'aquesta situació s’agreugi en el pròxim exercici', l’empresa desviarà els projectes desenvolupats a la planta als centres d’Àsia o Orient Mitjà i recentralitzarà algunes funciona a la seva seu del Regne Unit. La pèrdua de pes de la seu a Espanya justificaria, segons la direcció, la necessitat de reduir la seva estructura.

El procediment d’acomiadament col•lectiu afecta només a una de les dues línies de negoci existents, l’Àrea Tècnica, que representa el 61% del negoci total. L’empresa va presentar fa unes setmanes el procediment tot al•legant causes econòmiques, productives i organitzatives. Al llarg de més de 120 pàgines, la memòria justificativa elaborada per la direcció de STS intenta fer palesa una situació econòmica actual i futura insostenible, on només pot solucionar-se adoptant mesures d’ajustament amb l’acomiadament del 35% de la plantilla total, però que representa fins al 50% de la plantilla de l’àrea afectada o fins al 75% d’alguns dels departaments involucrats, com és el Departament de Vendes, segons han explicat els treballadors a través d’un comunicat. El negoci existent de comercialització de productes químics que l’empresa té no es veu involucrat en aquest procés d’acomiadament col•lectiu.  

Segons Gonzalo Ventura, representant del comitè d'empresa, la plantilla 'lluitarà perquè es retiri l'expedient'. De moment, els treballadors han buscat assessorament legal per 'clarificar les dades que ens ha presentat l'empresa'. Ara s'està en el període de negociació entre les dues parts.

Severn Trent Services va entrar a Espanya al maig del 2009 amb la compra de l’empresa santmartinenca Apliclor SA. STS forma part del grup de Severn Trent Plc., amb domicili al Regne Unit i que cotitza a l’índex borsari FTSE 100. El grup Severn Trent, que factura uns 435 milions d’euros anuals, compta amb més de 3.000 treballadors distribuïts en 90 centres de treball arreu del món.



Etiquetes: acomidaments ocupació expedients regulació Severn Trent Services

Ho vols compartir?