Cultura dilluns, 21 de Octubre de 2024

Alba Badal guanya la setzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia


Autor: somsegarra

L’obra 'El tacte d’un hivern' s'enduu el 2.000 euros del premi.

Alba Badal guanya la setzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia
Alba Badal guanya la setzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia Foto: Aj. Guissona

La manresana Alba Badal Mange (1971) ha rebut el premi literari de poesia Jordi Pàmias del 2024 per l’obra El tacte d’un hivern en l'acte de lliurament celebrat el dissabte 19 d'octubre a Guissona. El premi consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors dins la col·lecció La Suda.

El jurat en remarca que és un llibre d’alta qualitat, molt ben escandit, en què les paraules gairebé es converteixen en un element físic més, i en què, en un context de quotidianitat, s’expressen sentiments i situacions a partir d’un elevat nivell filosòfic, el qual esdevé un joc de síntesi entre l’humà i l’abstracte.

Alba Badal va estudiar piano al Conservatori Municipal de Música de Manresa i Teoria de la literatura i literatura comparada a la UAB. Va ser professora de secundària de llengua i literatura catalana fins al 2015, any en què li van diagnosticar una Leucèmia Mieloide Aguda. Ha publicat Onades de mar verd, llibre autobiogràfic (2018), la tardor a les butxaques (2021) i Et regalo els retalls d'una història (2022)

En aquesta edició s’han presentat un total de 126 obres poètiques. En el mateix acte, es va presentar 'TURISME INTERIOR' d'Anton Ferret i Baig, l’obra guanyadora de l'anterior edició, publicada també per l’editorial Pagès Editors.



Etiquetes: alba badal premi jordi pàmias poesia guissona

Ho vols compartir?