Sortida de reconeixement de flora silvestre. Les plantes que poden entrar a la cuina.
Autor: Astrid van Ginkel

La sortida al camp te com a màxim objectiu donar a conèixer i recuperar el us d’espècies vegetals del nostre entorn que poder ser incorporades a la gastronomia, tot redescobrint la botànica de especies silvestres autòctones aplicades a la alimentació que s’utilitzaven antigament i que ara estan en desús. Per això, s’ha de saber quina part s’empra, com collir-les per tal que no hi hagi un perill de conservació per a l’espècie i únicament la quantitat que ens cal, quan es recol•lecten i quants dies en podrem gaudir, on trobar-les i de quin lloc s’han de collir, quins poden ser els seus usos culinaris, si cal coure-les o es mengen fresques, com conservar-les, i sobre tot, saber-les identificar correctament, evitant equivocacions que suposarien un risc per la salut i els perills que comporten si no es recullen plantes de qualitat.
El nostre entorn gaudeix d’una riquesa vegetal increïble, i sense gaires complicacions podem afegir personalitat a un plat i omplir-lo de sentit.
Dia 19 d’abril, de 11 h a 13 h
Lloc de trobada: Bar d’Argençola. Es farà per les rodalies del poble, amb sortida i arribada al mateix.
Inscripcions al mail: info@fitomon.com o Tf: 973532110.
Inversió: 10€
Etiquetes: sortides flora silvestre
Compartit per argencola.cat
dimarts, 29 de Abril de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
100.000 euros per a la restauració del Colomar de Gospí
Festa Major d’Hivern de Cervera 2025
15è Festival de Pasqua de Cervera 2025
El Pessebre Vivent de Sant Guim s’adjudica el 14è Premi Sikarra
El Mercadal de Torà 2025
Àlbums destacats

Marxa dels Castells de la Segarra (405)

Les Peixeres (66)

Les Cabanes del tros (301)

Els colors de la Segarra: la primavera (583)

Terra de castells (222)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)