Sortida de reconeixement de flora silvestre. Les plantes que poden entrar a la cuina.
Autor: Astrid van Ginkel

La sortida al camp te com a màxim objectiu donar a conèixer i recuperar el us d’espècies vegetals del nostre entorn que poder ser incorporades a la gastronomia, tot redescobrint la botànica de especies silvestres autòctones aplicades a la alimentació que s’utilitzaven antigament i que ara estan en desús. Per això, s’ha de saber quina part s’empra, com collir-les per tal que no hi hagi un perill de conservació per a l’espècie i únicament la quantitat que ens cal, quan es recol•lecten i quants dies en podrem gaudir, on trobar-les i de quin lloc s’han de collir, quins poden ser els seus usos culinaris, si cal coure-les o es mengen fresques, com conservar-les, i sobre tot, saber-les identificar correctament, evitant equivocacions que suposarien un risc per la salut i els perills que comporten si no es recullen plantes de qualitat.
El nostre entorn gaudeix d’una riquesa vegetal increïble, i sense gaires complicacions podem afegir personalitat a un plat i omplir-lo de sentit.
Dia 19 d’abril, de 11 h a 13 h
Lloc de trobada: Bar d’Argençola. Es farà per les rodalies del poble, amb sortida i arribada al mateix.
Inscripcions al mail: info@fitomon.com o Tf: 973532110.
Inversió: 10€
Etiquetes: sortides flora silvestre
Compartit per argencola.cat
dimarts, 4 de Març de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major d’Hivern de Cervera 2025
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
Festa del Pellofa, el carnaval de Calaf
VIII JazzConcabella 2025
Àlbums destacats

Marxa dels Castells de la Segarra (405)

Les Peixeres (66)

Els colors de la Segarra: l'hivern (578)

Les Cabanes del tros (268)

Terra de castells (222)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)