Acte

Taller de cervesa artesana

diumenge, 2 de Juny de 2013 a les 10:00 a Argençola



cartell Taller de cervesa artesana

Si ha ha una beguda amb història, aquesta és la cervesa. Ens hem de remuntar com a mínim al 3.000 a.c. per trobar-ne el seu origen. Va aparèixer simultàniament a tots els continents, com el pa, això si cadascú la feia amb el cereal que tenia més a mà: blat, arròs o blat de moro.

Si parlem de Catalunya, diríem que es terra d’oli i de vi, però no de cervesa i ens equivocaríem, a casa nostra s’han trobat les restes més antigues d’Europa, que demostren que aquí ja es feia cervesa al Neolític. Aquestes restes es troben a la cova d’en Sadurní a Begues.

Aquests darrers anys a Catalunya ha començat un moviment de ressorgiment de la cervesa artesana com ja va passar fa anys a França o Itàlia. La cervesa artesana és un producte natural, sense la filtració ni la pasteurització de la cervesa industrial. Aquest tipus de producte manté intactes les propietats nutritives i la plenitud dels sabors; a més conté el llevat viu que permet que el producte dins l’ampolla segueixi evolucionant.

Molts afeccionats que van començar fent cervesa casolana han acabat convertint la cervesa en la seva professió. Arreu de Catalunya han sortit un munt de microempreses de cervesa artesana que fan productes d’alta qualitat apreciats arreu d’Europa.

Qui ens impartirà el taller que farem a Argençola és un d’aquests microcervesers, en Sergi Torres, que fa uns anys que produeix “La Segarreta”, una cervesa rosa d’alta fermentació amb un 40% de blat i un 60% d’ordi que sorgeix a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) terra de cereal tot i que actualment pertanyi a la Conca de Barberà, país de vins.

“La Segarreta” la podreu tastar, si no ho heu fet encara, al III Mercat de les Espècies d’Argençola que es farà el proper dissabte 15 de juny.

Al taller començant pels ingredients bàsics: aigua, malt (d’ordi i/o blat), flor de llúpol i llevat, els assistents podran seguir pas a pas el procés i fer la seva pròpia cervesa casolana. Com que el procés d’elaboració de la cervesa requereix temps, el taller durarà tot el dia, amb una pausa per dinar al migdia, dinar que ja està inclòs en el preu.

El taller es farà a l’Ajuntament d’Argençola el diumenge 2 de juny de les 10 del matí a les 6 de la tarda. El preu és de 40 euros (amb el dinar inclòs) i les places són limitades.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia.
Insertada per: Jaume Enrich

Email Web


Ho vols compartir?

dimarts, 16 de Juliol de 2024


Login

Actes de la setmana

fins dimecres, 31 de Juliol de 2024
Guissona
Exposició ICONES
fins dissabte, 28 de Setembre de 2024
Cervera
Visites guiades als monuments de Cervera
fins dimarts, 16 de Juliol de 2024
Santa Coloma de Queralt
Exposició fotogràfica 'Retrats'
fins dissabte, 10 de Agost de 2024
Verdú
13è Cicle de concerts a cal Prim
fins divendres, 26 de Juliol de 2024
Calaf
Cicle 'Cap Cor Puny' 2024
fins diumenge, 29 de Setembre de 2024
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició aquarel·les 'Quaderns de la Segarra'
fins dissabte, 20 de Juliol de 2024
Cervera
XLIII Festival Internacional de Música de Cervera
fins dijous, 18 de Juliol de 2024
Guissona
Capvespres a la romana 2024
divendres, 19 de Juliol de 2024
Guissona
XXVII Mercat Romà de Iesso
divendres, 19 de Juliol de 2024
Verdú
LA CORRALA. Flamenc al nord
divendres, 19 de Juliol de 2024
Santa Coloma de Queralt
Concert amb Deltoniic's
dissabte, 20 de Juliol de 2024
Bellveí (Torrefeta i Florejacs)
Festa Major de Bellveí 2024
dissabte, 20 de Juliol de 2024
Santa Coloma de Queralt
XXXI Romescada Popular
dissabte, 20 de Juliol de 2024
Calaf
Tasta la plaça 2024
dissabte, 20 de Juliol de 2024
Mont-Roig (Els plans de Sió)
Festa Major de Mont-roig 2024
dissabte, 20 de Juliol de 2024
Les Piles
Festa jove a Les Piles
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda