Pesticides: avanç en l'avaluació del risc acumulatiu
Autor: argençola
L'EFSA ha desenvolupat Una eina de programari per dur a terme avaluacions de l'exposició de múltiples pesticides. Ara es duen a terme sobre grups de plaguicides que poden afectar la tiroide i el sistema nerviós
El programari, conegut com l'eina de Montecarlo Avaluació de Riscos (MCRA, va ser desenvolupat inicialment a través d'un projecte finançat per la Comissió Europea que va involucrar a investigadors, científics i reguladors de 14 països i va ser supervisat per l'Institut Nacional de Salut Pública i Medi Ambient de els Països Baixos (RIVM).
Luc Mohimont, de la Unitat de plaguicides de la EFSA, considera que: 'Aquest és un desenvolupament emocionant i significatiu. S'ha avançat en el desenvolupament d'un enfocament per dur a terme avaluacions de l'exposició fiables de múltiples pesticides, el que ens porta un pas més a prop del nostre objectiu final: per dur a terme avaluacions de risc global dels efectes combinats dels éssers humans dels plaguicides, en lloc de només els productes químics individuals'.
Les substàncies que han d'avaluar en les avaluacions de l'exposició pilot van ser identificats pels experts de l'EFSA de plaguicides utilitzant una metodologia especialment ideada per a la classificació dels plaguicides en 'grups d'avaluació acumulativa' (CAG). Durant els propers anys, es definiran els CAG per a altres òrgans, teixits i sistemes. Les dades ja estan sent recollides per definir grups de plaguicides que afecten el fetge, els ronyons, els ulls i els sistemes de reproducció i el desenvolupament.
El reglament de la UE sobre els LMR en els aliments estipula que les decisions sobre LMR han de tenir en compte els efectes acumulatius de plaguicides com i quan els mètodes per avaluar aquests efectes es trobin disponibles. A més, el reglament que reguli la col·locació de plaguicides en el mercat estipula que els pesticides no han de tenir efectes nocius - inclosos els efectes acumulatius - en els éssers humans.
Font: Efsa + info (enllaç extern)
Etiquetes: pesticides estudis efsa
Compartit per argencola.cat
dimecres, 15 de Gener de 2025
Noticies + Llegides
darrer mes
Aigua de Rubinat, de l'esplendor a l'ocàs
La Segarra, terra de safrà
Visita teatralitzada 'On és la Iunia?' 2024
Presentació llibre 'La Segarra, lletra i paisatge'
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)